Kuopion yliopistollisessa sairaalassa ilmoittaudutaan sädehoitoon sormenjäljellä

Deltabit self-service check-in system

Kuopion yliopistollinen sairaala otti vuoden vaihteessa ensimmäisenä maailmassa käyttöön biometrisen Deltabit Check-In -vuoronumerojärjestelmämme sädehoito-osastollaan. Deltabit Check-In on uuden sukupolven vuoropalvelujärjestelmä, joka käyttää hyväkseen sormenjälkitunnistusta helpottaakseen itseilmoittautumista tapaamisiin ja tapahtumiin.

Deltabit Check-In -järjestelmä koostuu itsepalvelupäätteestä, kutsunumeronäytöstä ja kutsuohjelmistosta. Järjestelmä on kehitetty alusta saakka yhteistyössä Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa, jotta se toimisi mahdollisimman miellyttävästi ja tehokkaasti niin kävijöillä kuin henkilökunnallakin. Jonot eivät pääse kasvamaan ja aikaa säästyy sekä asiakkailta että henkilöstöltä.

Käytettävyyteen on panostettu erityisen runsaasti, jotta kokemus olisi mahdollisimman yksinkertainen ja miellyttävä. Ilmoittautuminen käy yksinkertaisesti sormenjäljellä ja ilmoittautuneen asiakkaan voi kutsua sisään yhdellä napautuksella. Kutsutoiminnot ovat helposti hallittavat ja ymmärrettävät. Ohjelmaan kirjautumisenkin voi totta kai hoitaa sormenjäljellä, jolloin on taas yksi salasana vähemmän muistettavaa!

Uuden kutsujärjestelmän avulla parannetaan yhtäaikaisesti niin potilaiden yksityisyyden suojaa kuin toiminnan tehokkuuttakin. Kutsut tapaamiseen tai hoitoihin voi tehdä kutsunumeron avulla ilman että henkilön nimeä tarvitsee kuuluttaa tai näyttää. Itseilmoittautumisen myötä myös henkilökunnan aikaa säästyy. Sormenjälkitunnistuksen avulla ilmoittautuminen rekisteröidään varmasti oikealle henkilölle ja inhimillisten virheiden mahdollisuus saadaan minimoitua.

Deltabit Check-In sopii mainiosti käyttöön myös terveydenhuollon ulkopuolella. Asiakkaiden itseilmoittautuminen voidaan automatisoida ja virheelliset ilmoittautumiset poistaa. Järjestelmä voidaan tarvittaessa liittää moniin erilaisiin ajanvarausjärjestelmiin. Esimerkiksi Kuopiossa Deltabit Check-In yhdistyy Deltabit Medi -potilastunnistusjärjestelmään ja sädehoidon potilastietojärjestelmään.

Olemme kehittäneet biometrisiä järjestelmiä jo 1990-luvulta saakka. Tähän saakka olemme keskittyneet hyödyntämään biometrista tunnistusta helpottaaksemme henkilöiden kulun hallintaa. Esimerkiksi ovet on voitu avata sormenjäljellä jo toistakymmentä vuotta. Nyt laajennamme toimintaa kulun hallinnasta koko käynnin hallintaan. Deltabit Check-Inin myötä tuotteillamme pääsee sormenjäljellä kulkemaan ovista, ilmoittautumaan tapaamiseen ja jopa varmistamaan henkilöllisyyden ennen sädehoitoja. Ei kortteja, koodeja tai rannekkeita, oma sormi riittää.

Lue lisää vuoronumerojärjestelmästä